Bereidingswijze (40 minuten)
1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
2. Klop met een garde de eieren, de Hüttenkäse en de suiker door elkaar.
3. Voeg de olie bij het beslag en meng het goed.
4. Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout door het mengsel.
5. Bekleed een platte vorm met een vel bakpapier. Giet het beslag in de vorm.
6. Was de perziken, verwijder de pit en snijd in partjes. Verdeel de partjes over de plaatcake.
7. Bak de cake in ongeveer 20 – 25 minuten gaar. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
8. Laat de cake iets afkoelen in de vorm en snijd in stukken.
9. Klop de slagroom met een eetlepel suiker en het merg uit het vanillestokje luchtig.
10. Serveer de perzikentaart met de vanilleroom.
TIP: Je kunt de cake ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.
Dit recept is een samenwerking met Pauline van www.uitpaulineskeuken.nl