Bereidingswijze (30 minuten)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom de Hüttenkäse met de eieren, zonnebloemolie en de honing/zoetstof tot een geheel.
Voeg vervolgens de speltbloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout toe. Kneed met je handen of een mixer tot een deeg. Het deeg blijf wat plakkerig, maar dit hoort! Je hoeft er dus geen extra bloem aan toe te voegen.
Roer tenslotte de rozijnen door het beslag. Verdeel het deeg in bolletjes over de bakplaat met bakpapier. Ik doe dit met een ijsschep zodat er mooie ronde bolletjes ontstaan. (Vet de ijsschep even in met wat olie, zo blijft het deeg niet plakken). Je kunt het uiteraard ook met twee eetlepels doen.
Strijk eventueel de bolletjes af met wat eigeel of abrikozenjam. Doe de Hüttenkäse scones in de oven voor ongeveer 20 minuten. Haal ze vervolgens uit de oven en serveer met de overige Hüttenkäse en eventueel wat bosvruchten chia jam.
Volg Foodlies op haar Instagram