Bereidingswijze (55 minuten)
1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
2. Maak van de havermout in een keukenmachine havermeel, of koop gewoon havermeel.
3. Meng de bakpoeder en de cacao door het havermeel.
4. Smelt de chocolade en boter au bain-marie in een pan en voeg de honing toe.
5. Klop de eieren wat luchtig.
6. Neem het boter-honing-chocolademengsel van het vuur en laat wat afkoelen.
7. Voeg de Hüttenkäse toe aan de eieren en gebruik een staafmixer om het goed te mengen.
8. Voeg het Hüttenkäsemengsel toe aan het chocoladebotermengsel.
9. Voeg daar weer het havermengsel aan toe en meng het beslag goed door.
10. Neem een siliconen muffinblik (of een cakeblik) en verdeel het over de bakvorm.
11. Doe de cake(jes) 35-40 minuten in de oven.
Dit recept is een samenwerking met Jelmer van www.jelmerdeboer.nl