Bereidingswijze (10 minuten)
1. Was de tomaten, snijd het kapje eraf, hol de tomaten uit en zet apart.
2. Doe de knoflook, kaas, pijnboompitten, citroenschil en basilicum in de keukenmachine en maal tot een groene massa.
3. Voeg de olijfolie stukje bij beetje toe aan de keukenmachine en draai tot een dikke saus naar eigen wens. Breng op smaak met zout en peper.
4. Meng de Hüttenkäse met 2 eetlepels van de vers gemaakte pesto apart in een bakje. Doe de groente-Hüttenkäse in de uitgeholde tomaten.
5. Maak twee borden op met sla. Maak voor de sla een dressing van balsamico, olijfolie, zout en peper en meng de dressing door de sla.
6. Leg nu per bord 3 gevulde tomaatjes op de salade. Top af met vers gedraaide peper en eventueel nog wat verse basilicumblaadjes en citroenrasp.
Let op: je hebt vers gemaakte pesto over! Doe dit in een potje en bewaar het voor een week in de koelkast. Lekker voor op je boterham.
Volg Jet op haar Instagram