Bereidingswijze (15 minuten, wachttijd +20 minuten)
Meng het ei, de karnemelk en de helft van de zonnebloemolie in een kom door elkaar. Voeg zelfrijzend bakmeel, zout en suiker toe en meng nogmaals goed door elkaar. Laat 20 min. staan.
Verwarm de resterende zonnebloemolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg de baking soda toe aan het beslag en schep de Hüttenkäse erdoorheen.
Maak kleine pancakes door telkens 2 el beslag aan de pan toe te voegen. Gebruik eventueel een ingevette steekring om perfecte, ronde pancakes te maken. Draai de pancakes om als er kleine belletjes verschijnen in het beslag. Bak de andere kant vervolgens nog 2 min. Bak de pancakes rustig en niet op te hoog vuur zodat ze een mooie en egale goudbruine kleur krijgen.
Leg de pancakes op een stapel op een bord en serveer met de aardbeien, bramen, munt en honing. Maak af met wat extra Hüttenkäse.