Bereidingswijze (60 minuten)
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
3. Zet de zoete aardappel ruim onder water in een pan met deksel en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
4. Giet de zoete aardappel af en laat ze droog stomen. Hoe droger de aardappels, hoe beter de pizzabodem straks wordt.
5. Stamp de aardappels fijn en voeg vervolgens de (spelt)bloem en het ei toe. Roer het geheel goed door elkaar.
6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het aardappelmengsel op de bakplaat. Vorm vervolgens met een lepel een mooie ronde pizzabodem (ongeveer 2-3 millimeter dik).
7. Bak de pizzabodem in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
8. Haal de pizzabodem uit de oven en smeer in met Hüttenkäse (de Hüttenkäse vervangt hiermee de tomatensaus die normaal gesproken op de pizzabodem wordt gesmeerd).
9. Maak de pizza af met de toppings: rucola, parmaham en walnoten.
Dit recept is een samenwerking met Frances van www.bellesqa.nl