Bereidingswijze (25 minuten)
1. Schil de asperges met een dunschiller rondom, laat het kopje hierbij heel.
Snijd vervolgens ongeveer 1 centimeter van de onderkant af.
2. Kook de asperges 12 minuten in een pan met ruim kokend water, draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het vocht.
3. Zet ondertussen nog twee pannen met ruim water op en schil de krielaardappelen. Kook ze vervolgens in 10-15 minuten gaar.
4. Kook in de andere pan de eieren in 7 minuten bijna hard.
5. Hak de peterselie en bieslook fijn en meng deze samen met de Hüttenkäse en olijfolie in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
6. Laat de eieren na 7 minuten schrikken in koud water, pel en halveer ze.
7. Giet de aardappelen af en laat ze nog even uitstomen.
8. Schep de asperges uit het kookvocht en plaats op vier borden, serveer met de aardappelen, ham en gehalveerde eieren.
9. Maak het gerecht af met het gekruide Hüttenkäse-mengsel.