Bereidingswijze (45 minuten)
Meng het kikkererwtenmeel met de kerriepoeder. Zet een pannetje met het water op het vuur en voeg hier de meelmix aan toe. Roer goed met een garde, breng het mengsel rustig aan de kook en laat het indikken. Bekleed een ovenschaal met een bakpapier. Zodra het kikkererwtenmengsel is ingedikt, giet je het in de ovenschaal. Laat het mengsel afkoelen en daarna ongeveer 15 minuten in de koelkast rusten. Kook ondertussen de rode linzen volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de linzen uitlekken in een zeef. Meng ze met de Hüttenkäse, de kruiden en eventueel wat peper en zout in een kom en mix alles met een staafmixer glad. De dip is klaar!Haal de afgekoelde kikkererwtenmix uit de koelkast snijd de plak in frietjes-vorm. Zet de wokpan op het vuur met een laagje olie en bak je frietjes knapperig in de hete olie.
Volg Hannah Vreugdenhil op Instagram