Bereidingswijze (75 minuten)
Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de zoete aardappels goed, droog ze af en prik ze een paar keer in met een vork of klein scherp mes (kijk uit voor je handen!).
Smeer de zoete aardappels in met de olijfolie, breng op smaak het komijnpoeder en zout en bak ze 45-60 minuten. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel, die kan dus nogal verschillen. Ze zijn klaar als je er met een mes doorheen kunt prikken.
Doe de Hüttenkäse in een kom en rasp de limoenschil erboven. Knijp het limoensap erbovenuit, breng op smaak met zout en roer door elkaar. Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringen.
Haal de aardappels uit de oven, laat ze een klein beetje afkoelen en maak dan met een snee een opening over de lengte. Schep de Hüttenkäse in de opening van de aardappel en strooi de bosui eroverheen.
Volg Jet van Nieuwkerk op haar Instagram